У Криму екологічна катастрофа – гине риба та звірі

В окупованій Керчі поблизу Нижньочурбашевського шламосховища помітили масовий мор малої риби.

“Масовий мор риби. Запах тухлої риби розноситься всією округою”, – розповів керчанин кримському ЗМІ Керчь.FM.

Екологи припускають, що катастрофа сталася через руйнування дамби у озері Нижньо-Чурбаське. У нього Камиш-Бурунський залізорудний комбінат скидав токсичні відходи.

Ці відходи окупанти у січні почали видобувати, використовуючи як суміш для бетону. Для цього почали викопувати пісок на дамбі нижнього сховища.

“Створені на місці кримських озер Нижньо-Чурбаське і Верхньо-Чурбаське сховище відходів металургії – це гідротехнічні споруди, які містять токсичні речовини у вигляді мелкодісперних частинок. Зміст у них фосфору, хрому, ванадію та миш’яку перевищує гранично допустиму концентрацію в 30-150 разів залежно від місця забору проби. При цьому накопичені запаси сипучих відходів на сьогоднішній день використовуються в якості добавки при виготовленні цементу і будівельного піску”, – повідоляють на ресурсі Чорноморська безпека.

У коментарях під новиною люди обурюються.

“Ось вам і докази, розкопали могильник, а тепер намагаються всіх заспокоїти, що все добре. Та недобре, адже не дарма все це закопували в землю”,- пише відвідувач із ніком Міцний горіх.

“І які гнилі відмазки придумають цього разу? Напевно, на спеку спишуть, із екологією все гаразд, приводу для хвилювань немає. Там на міському пляжі у тих, що купаються, шкіра пухирями ще не покривається?” – прокоментував користувач starbear.

“Якщо довго мовчати, то будемо, як та риба”, – написав Микола.

“Ось вона рідна гавань! Токсичний пісок робить свою справу, а нам втирають, що він безпечний. Природа довго терпить, але мстить жорстоко, і якщо піскотирники не асоціюють себе з цією країною, то живемо ми на одному глобусі. Чорне море воно не тільки наше, ще й Туреччини, Румунії, Болгарії, але там люди розумні розвивають курортний бізнес, ну а нам навіщо? Крим наш, ми прийшли сюди збагачуватися, у природи красти, вона ж в прокуратуру не побіжить. Взагалі я в шоці, пишуть, що за України був застій 23 роки, але таких неподобств вона собі не дозволяла, ну а тепер на манежі все ті ж, тільки швидко перевзувшись в повітрі, отримали індульгенцію від нинішньої влади, тягни все, що можна! Так і не зрозуміла, до чого до дохлої риби ця мирова угода? Або ми його тепер всюди ліпити будемо. Маячня якась. Ви повинні, навпаки, вести боротьбу з ними, коли вони знищать Крим, ви залишитеся тут догнивати з дохлою рибою. Вони вас з собою в інше життя не візьмуть”, – написала користувачка blueberries196.

Окупанти спровокували чергову екокатастрофу в Криму.

Через видобуток піску на плавнях Нижньо-Чурбаського хвостосховища гинуть дикі тварини, передає кримське ЗМІ Керчь.ФМ.

У місцевих жителів почалися загострення хвороб дихальних шляхів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.