Корисний чи небезпечний: вся правда про арахіс

Вчені впевнені, що всі горіхи корисні. Однак кожен вид має різний склад, тому і користь приносить по-своєму.

Арахіс багатий на поліфеноли – це особливі речовини, який діють як антиоксиданти, а також сприяють відновленню клітин. Тобто, горішки допоможуть продовжити молодість і очистити організм від вільних радикалів, пише “Телеграф”

У арахісі багато білка, поліненасичених кислот і корисних жирів. Вітамінів і мінералів в горішках багато, але найбільше – вітамінів групи В і Е. Арахіс сприяє зміцненню нервової системи, м’язів і прекрасне джерело енергії. З горішків роблять молочко, яке допомагає людям, що страждають від безлічі хвороб шлунково-кишкового тракту.

Вживати арахіс найкраще в сирому або обжареному без масла вигляді. На солоні горішки краще не налягати – крім великої кількості солі, в них додають “приправи”, які перешкоджають відсирінню і консерванти, які зведуть нанівець всю користь від арахісу.

Крім великої користі, арахіс таїть і багато небезпе – в ньому 11 речовин-алергенів. Алергія на арахіс дуже поширена. Причому, в деяких випадках алергія може проявитися раптово, хоча раніше її не було. Це зазвичай буває пов’язано з розвитком будь-якого супутнього захворювання.

Також речовини, що містяться в арахісі, згущують кров, підвищуючи ризик утворення тромбів, і можуть сприяти запальним процесам суглобів.

Ще один мінус арахісу – його висока калорійність. У ста грамах міститься 622 ккал, тобто близько третини денної норми для людини середньої статури. Тому тим, хто дотримується низькокалорійної дієти, краще відмовитися від арахісу або їсти його тільки маленькими порціями.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.