Син Хрущова прийняв громадянство США

Радянський конструктор і вчений у галузі рекетно-космічної техніки Сергій Хрущов отримав громадянство США 12 липня 1999-го. Його батько Микита Хрущов – перший секретар ЦК КПРС очолював Радянський Союз (1953-1964) у період “холодної війни” між СРСР і США. Урочистості з нагоди набуття громадянства відбулися у залі католицької школи в Провіденсі, штат Род Айленд. При цьому чоловік зберіг російське громадянство.

1991-го його запросили до університету Брауна для читання лекцій щодо “холодної війни”. Нині працює професором інституту міжнародних досліджень ім. Томаса Уотсона в університеті Брауна. Усе життя працював над написанням власних книг зі спогадами про історичні події, свідком яких був. Чоловік давав декілька інтерв’ю українським журналістам, які цікавилися його рішенням залишитись у США.

“Батько, я думаю, нічого б не сказав, тому що переїхав тоді, коли відносини між країнами були хороші. В Америці живу, але патріот Росії. До речі, і патріотом України, і Сполучених Штатів, зрозуміло “, – міркував він в одному з них.

25 лютого 1956-го перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов на XX з’їзді партії виступив із доповіддю “Про подолання культу особи і його наслідків”. У своїй промові він вперше публічно почав говорити про сталінські репресії та бездарне керівництво у роки Другої світової війни Сталіна. Промову Хрущова називають одним із визначальних документів XX ст. у цілому та епохи “холодної війни”, зокрема.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.