9 помилок, які вбивають вашу продуктивність за перші 10 хвилин робочого дня

Експерти розповіли про 9 типових помилок, яких варто уникати для продуктивного робочого дня.

Про це пише BusinessІnsider.

1. Запізнюватися

Роботодавці більше цінують працівників, які приходять вчасно або трохи раніше.

2. Ігнорувати колег

Якщо не вітатися з колегами вранці і не присвячувати кілька хвилин, аби обмінятися останніми новинами, а просто мовчки сідати за стіл – стосунки у колективі ніколи не налагодяться. Тому і працювати буде важче.

3. Робити перерву на каву

Найкращий час для першої перерви на каву настає після 9:30.

Дослідники вважають, що гормон стресу – кортизол – виділяється із 8 до 9 ранку. Якщо підживлювати цей процес кофеїном – організм припинить виділяти достатню кількість гормону і стане залежним від напою.

4. Відповідати на кожен лист в електронній пошті

У перші 10 хв робочого дня потрібно проглянути листи, які надійшли на пошту, та розставити пріоритети. Це допоможе одразу відреагувати на нагальні питання та відкласти менш актуальні проблеми.

5. Починати роботу без плану дій

На початку робочого дня варто перевірити усі заплановані зустрічі, зробити необхідні дзвінки. Розпланувати свій день не лише за завданнями, які треба виконати, а й особливо звернути увагу на час.

6. Починати із легких завдань

На початку дня у людини є багато енергії для втілення складних завдань, тому простіші можна відкласти до кінця робочого часу.

7. Намагатися зробити все й одразу

Оскільки вранці ще є багато енергії, працівник може починати хапатися за все й одразу. Це виснажує – вважають експерти. Краще розставити пріоритети та ретельно покроково запланувати свій день.

8. Зосереджуватися на негативі

Не варто давати негативним подіям впливати на роботу. Щоб не мучили погані думки, психологи радять буквально “відкласти їх” подалі, уявляючи, що опускаєте у якийсь ящик.

9. Влаштовувати ділові зустрічі

Ранкові зустрічі можуть бути марнуванням енергії та когнітивних можливостей. Їх краще влаштовувати через кілька годин після початку робочого дня.

Порівняно з попередніми роками пришвидшився потік кадрів. Українці частіше змінюють роботу через затримки зарплати, хамське відношення керівництва, неграмотне управління персоналом, нестабільність компанії. Бувають випадки, коли працівники бояться щось змінювати і не наважуються звільнитися з роботи, яка або набридла, або не приносить результату. Коли ж варто змінювати місце роботи?

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.