Вчені розповіли, що найефективніше знижує високий тиск: “робота серця поліпшується”

Кров’яний тиск допоможуть поліпшити ягоди, особливо деякі з них

Коли люди ігнорують високий кров’яний тиск, стінки їх артерій ущільнюються і товщають. В результаті збільшується ризик інсультів і серцево-судинних захворювань. Тому таким людям рекомендується дотримуватися дієти.

Під час досліджень фахівці з’ясували, що допомогти знизити артеріальний тиск можуть різні продукти, в тому числі, ягоди.

Лікарі рекомендують включити в щоденний раціон кілька видів ягід і харчуватися так два місяці. Експерти спостерігали за добровольцями і в підсумку з’ясували, що у всіх набагато покращилися робота серця і артеріальний тиск.

Фахівці кажуть, що в ягодах ховається високий вміст поліфенолів, що впливають на серцево-судинну систему.

Такі ягоди, як смородина, полуниця, чорниця і ожина – стали найефективнішими помічниками.
Вчені розповіли, що в нормі споживати 150 грамів ягід в день, і вже через кілька тижнів відбудеться поліпшення в організмі.

Дослідники з Університету Східної Англії і Гарварда повідомили – шанси захворіти серцево-судинними захворюваннями зменшуються на 15%. І при цьому можна харчуватися не тільки свіжими ягодами, але і сушеними.

Також вчені настійно рекомендують займатися фізичною активністю – спортом, або прогулянками.

До слова, медики радять скоротити споживання кофеїну і солі, відмовитися від куріння і добре спати вночі.

Нагадаємо, американські вчені з’ясували, що лісові ягоди – багаті антиоксидантами, які допомагають людині стати розумнішими. Зокрема згадується про користь журавлини і чорниці.

Підвищують інтелект буряк з капуста, а шпинат скорочує ризики захворіти Альцгеймером.

Для мозку корисною їжею є риба. Амінокислоти з білкової їжі і Омега-3 стануть помічниками у розвитку.

Також не варто обходити стороною – бобові, насіння соняшнику, горіхи і інше.

Відзначимо фахівці рекомендують перекушувати кожні дві-три години продуктами, що містять клітковину або білок. Завдяки ним, мозок працює активніше.

До слова, шкідливими ж для розвитку інтелекту називають молочні продукти і червоне м’ясо. Вони можуть привести до ослаблення пам’яті.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.