Каспаров оцінив наслідки угоди Трампа з Путіним: ЄС і НАТО під загрозою

Адміністрація нового президента США Дональда Трампа може піти на довгострокову угоду з президентом Росії Володимиром Путіним щодо розподілу сфер впливу у світі.

449106

Таку думку висловив російський опозиційний політик, знаменитий шахіст Гаррі Каспаров.

“На сьогодні існує реальна небезпека, що адміністрація Трампа, якщо не буде стримана американським Сенатом, піде на довгострокову угоду з Путіним, яка не принесе полегшення, а навпаки – посилить ситуацію, тому що спровокує подальші конфлікти, подальші акти агресії, і, відповідно, ціна протидії цій агресії буде різко зростати”, – спрогнозував російський опозиціонер.

Каспаров помітив у Трампа “очевидне бажання домовлятися” з Кремлем, проте не взявся судити, чи пов’язано це бажання з якимись зобов’язаннями Трампа перед Путіним, або з його нерозумінням світових проблем.

“Але факт залишається фактом – після політики Обами, яка багато в чому спровокувала Путіна на агресивні дії, адміністрація Трампа може просто почати фіксувати ситуацію в її нинішніх розкладах, уклавши з Путіним угоду, яка, по суті, поставить під сумнів існування таких глобальних інститутів, як НАТО, можливо, ЄС і, можливо, відкине нас на десятиліття або на сторіччя назад, – в епоху, коли світові питання вирішувалися главами великих держав. А концепція міжнародного права тоді існувала тільки в фантазіях утопістів”, – заявив Каспаров.

“І сьогодні ми стикаємося з очевидною загрозою, що інститути міжнародного права, які з 1945 року регулювали питання безпеки на нашій планеті й утримували людство від скочування до глобальної катастрофи, в недалекому майбутньому можуть бути викинуті на смітник. Такою буде ціна угоди з Путіним”, – наголосив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...