Супрун анонсувала запуск гарячої лінії психологічної підтримки

В Україні почне працювати гаряча лінія з питань запобігання суїцидів та профілактики психологічного здоров’я Lifeline Ukraine.

Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook.

“Статистика самогубств в Україні є дуже тривожною: маємо одні з найвищих показників у Європі. Україна також входить у 25 країн світу з найбільшою кількістю суїцидів. Під час війни ситуація погіршилась, чимало людей перебувають у стані постійного емоційного напруження”, – зазначила вона.

Лінія Lifeline Ukraine працюватиме цілодобово та без вихідних.

“Кожен українець у складній ситуації зможе звернутися за психологічною допомогою. Консультації надаватимуться в умовах довіри, анонімності та емпатії. Особливо важливо, що одна із ключових задач проекту — психологічна допомога ветеранам та запобігання самогубств серед наших захисників”, – наголосила Супрун.

Наразі Lifeline Ukraine шукає консультантів/радників з кризових питань та менеджерів змін, щоб негайно розпочати роботу.

“У Lifeline Ukraine триває набір консультантів із кризових питань та менеджерів змін. Усі члени команди перед стартом роботи пройдуть навчання під керівництвом експертів зі США та Канади, аби робота Lifeline Ukraine базувалась на міжнародний стандартах та дійсно ефективних практиках”, – додала Супрун.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.