У Санкт-Петербурзі зарізали активістку, яка підтримувала українських політв’язнів

У російському Санкт-Петербурзі вбили відому активістку Олену Григорьєву. Вбивство відбулося у ніч з 20 на 21 липня. Останнім часом активістка піддавалась постійним погрозам про фізичну розправу чи вбивство.

Погрози здебільшого надходили у зв’язку з політичною позицію Григорьєвої та її активною громадянською позицією, повідомив друг покійної правозахисник Дінар Ідрісов.

У кожної людини є право на життя, а держава Росія зобов’язана була їй це право гарантувати. Олена та її адвокат зверталися в правоохоронні органи і щодо насильства, і щодо погроз, але помітної реакції не було. Все в стилі “вбиватимуть – телефонуйте”. Зателефонувати не встигла,
– розповів Ідрісов.

На тілі активістки виявили 8 ножових поранень, а на шиї сліди від удушення.

Що відомо про активістку Олену Григорьєву?Олена Григорьєва часто виступала на підтримку прав ЛГБТ-спільнот, захист кримських татар та українських політв’язнів. Зокрема вона брала участь у пікетах на підтримку Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Крім того, активістка виступала проти переслідування російською владою активістів Революції Гідності в Україні. На момент загибелі жінці був 41 рік.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.