Окупанти розставили в кримському лісі пастки на людей

Окупанти встановили шипи на туристичному маршруті плато Ай-Петрі – Таракташській стежці.

Це популярний маршрут в туристів, що подорожують горами пішки, пишуть окупаційні ЗМІ “Примечания”.

Фотографії з пастками розмістив на своїй сторінці в соціальних мережах житель окупованого Криму Євген Бабешко.

“Скільки разів я бував на Ай-Петрі – не злічити. На ґрунтовках, які перетинають плато, завжди стояли таблички “Шипи” – як попередження безвідповідальним автолюбителям, охочим там поганяти. І я завжди вважав, що це просто страшилка і шипів на дорозі не буває. Але вчора ми з братом обидва прокололи собі ноги”, – написав потерпілий.

Він розповів, що шипи зварені з арматури та сильно заточені. На думку чоловіка їх розставляють лісники.

“Шипи були поставлені там буквально напередодні. Стояли на колісній колії. Мотивацію лісників я розумію. Народ тупуватий і безвідповідальний, локальні перешкоди просто об’їдуть. Чи не огороджувати ж парканом весь заповідник. За території заповідника навіть ходити заборонено, але шипи стояли якраз на тій дорозі, по якій проходить туристичний маршрут до Таракташской стежки, тобто по ній ходити ніби як можна “, – додав турист.

Кримчани обурилися такими діями окупантів. Пост набрав багато коментарів.

Деякі з них відмітили, що від пасток можуть страждати звірі, яких начеб-то охороняють окупанти.

“Це жах, звичайно, заподіяння шкоди здоров’ю! Скільки народу просто гуляє. І замість якихось нормальних огороджень ставлять шипи, на яких люди травмуються Закон на те і є, щоб штрафувати порушників. Знову ж, маршрути туристичні. А ці шипи як міни, тільки в слабкій формі. Так це маячня взагалі. Точно якась стаття повинна бути на них за ці дії”, – обурився користувач Степан Велісвет під повідомленням Бабешко.

Так звані правоохоронці та лісники не визнають закидів громадян. Кажуть, що шипи розкидали щє при Україні, а вони лише перекривають стежки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.