Обіцяв допомогти, але обдурив: сирота з інвалідністю розповів про свою зустрічі з Порошенком.

Анатолій Тимчук – сирота, який має статус інваліда 1-ї групи. Незважаючи на те, що згідно із законом хлопцю належить житло, чиновники відмовляються виділяти йому обіцяну квартиру. Про це він часто розповідає в своєму Фейсбук.

Анатолій народився в Житомирській області з важкою формою ДЦП: його ноги не рухалися. У матері хлопчика ще в юності діагностували шизофренію, тому відразу після пологів її автоматично позбавили батьківських прав. Анатолій потрапив до дитячого будинку, а по досягненню повноліття його перевели в будинок для людей похилого віку.

Однак таке життя Анатолія Тимчука не влаштовувало: йому вдалося вступити, а потім і успішно закінчити училище для людей з інвалідністю. Хлопець дуже хотів отримати своє житло, яке належить йому за законом. Він боровся за нього спочатку в Житомирі, потім і в столиці.

У грудні минулого року Тимчук зустрівся з колишнім президентом Петром Порошенко. Тоді відбулася нарада з питань створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю.

«До нього важко було підступитися, але у мене вийшло. Коли до президента підійшов, то думав, що він зможе вирішити мої проблеми. Я просив, щоб допомогли житлом. Він сказав, що допоможе і житлом, і матеріально. Я чекав допомоги від нього, але дуже прикро, що він не виконав обіцянку», – розповів Анатолій.

На цей час хлопцю тільки і залишається, що оббивати пороги чиновників в надії на те, що він зможе отримати належну йому за законом допомогу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.