Кабмін розгляне звільнення Віталія Кличка: причини

Кабмін має розглянути питання внесення подання про звільнення голови Київської міської держадміністрації.

Про це заявив аступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Як сказано, керівник Офісу Президента України Андрій Богдан звернувся до Кабінету Міністрів з листом, у якому нагадав про необхідність внесення подання щодо звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Про це у коментарі журналістам 24 липня повідомив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Зазначається, що таке рішення має бути прийнятим відповідно до ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», керівники місцевих державних адміністрацій призначаються Президентом України за поданням Прем’єр-міністра України на термін повноважень Президента.

Нагадаймо, Віталій Кличко був призначений головою Київської міської державної адміністрації попереднім Президентом у червні 2014 року.

“Відповідно, Прем’єр-міністр має виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації», – сказав заступник керівника Офісу Президента.

За його словами, Прем’єр-міністр вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА. Руслан Рябошапка сподівається, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.

«Є норма закону, згідно з якою голова місцевої державної адміністрації призначається на термін повноважень Президента України» – додав Руслан Рябошапка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.