Ринок землі, медицина, освіта та пенсія: У Зеленського відповіли на найважливіші для українців запитання

Лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков розповів, що в планах у партії є відкриття ринку землі, запровадження страхової медицини, створення накопичувальної пенсійної системи і розвиток конкурентної освіти. Про це Разумков повідомив в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”.

Щодо ринку землі Разумков прокоментував:

“Напевно, це правильно, якщо власник може використовувати свою власність. Це ваше право, конституційне право. Тому позиція нашої команди наступна: ринок землі потрібно відкривати”. Але додав, що на це потрібен час, адже необхідно підготувати законопроекти, обговорити проблемні питання.

Чи буде тривати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення Разумков поки не може сказати, це потрібно буде обговорити в найближчому майбутньому.

Щодо пенсійної реформи Разумков розповів, що хоче ввести накопичувальну систему. Але потрібен час, щоб перейти від нинішньої усталеної пенсійної системи.

Щодо медицини лідер “Слуги народу” сказав, що бачить майбутнє за страховою медициною, але знову ж таки, не зараз. Адже своє здоров’я в нинішній час в Україні можуть страхувати тільки ті громадяни, які працюють, а ось що робити з дітьми та пенсіонерами – потрібно обговорювати.

Освіта повинна бути конкурентним, потрібно сприяти розвитку як державного, так і приватного освіти.

“Держзамовлення для вступу до вузу повиненні бути, але в розумних межах. Нова українська школа – потрібно було починати цей процес раніше”, – додав Разумков.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.