Чому я одружився на милій дівчині, а виявився одруженим на чужій товстій тітці?

Кажуть, що всі добрі казки зазвичай закінчуються весіллям головних героїв тому, що після свята царівна знову перетворюється в жабу, а Іван знову укладається на піч.

«Я одружився на скромній милій дівчині, а всього через 5 років вона перетворилася в товсту тітку, яка вічно вимагає моєї уваги і грошей, і ще при цьому намагається контролювати все моє життя. Хто ця чужа тітка ?! Звідки вона взялася в моєму житті? Це що, правда, я її такою зробив? Вона принаймні мені так і каже … Зробила цю жахливу стрижку, ці вії пластмасові … Краще б в тренажерний зал сходила! Серйозно, я одружився 5 років тому на абсолютно іншій жінці… »
«Ми були чудовою парою, завжди разом ходили по різних заходах, їздили в поїздки, нам завжди було весело. Ми могли зібратися за пару годин і махнути на тиждень в якусь глушину. Він готовий був підтримати мою гайбільш божевільну ідею!.. А зараз він зі скрипом погоджується виїхати з готелю на екскурсію, я вже не кажу про кіно або театр ».

Такі історії я чую від своїх клієнтів.

Кажуть, що всі добрі казки зазвичай закінчуються весіллям головних героїв тому, що після свята царівна знову перетворюється в жабу, а Іван знову укладається на піч. І це вже нікому не цікаво, тому що сумно і до болю знайомо. Виникає питання: чому ж, якщо сумно і до болю знайомо, хлопчики і дівчатка, навіть коли їм по 30 або по 40 років і у них другі і треті шлюби в анамнезі, продовжують з таким завзяттям програвати цей сценарій?

У цього питання є відповідь, але перш ніж до неїперейти, варто задуматися над ще одним, що мають безпосереднє відношення до теми: навіщо людина так прагне показати іншій людині свою ідеальну, найчастіше насправді неіснуючу, сторону, коли починає з нею будувати відносини ? Сподобатися? Заманити казковими пряниками бажану здобич? Здивувати і таким чином позбутися від можливої ​​конкуренції?

Адже це навіть не про те, щоб продемонструвати свої найкращі якості. Це гра в того, ким насправді не є. Чому люди так роблять?

Ілюстрація: Fernando Botero

Якщо проаналізувати всі складнощі, які виникають у відносинах між людьми, то можна сміливо виділяти основну першопричину цих складнощів. Ім’я їй – страх. Страх самотності, страх бути відкинутим, страх бути незрозумілим, страх осуду, страх зустрічі з почуттям власної нікчемності, страх бути не таким, як усі, і багато-багато інших страхи змушують мільйони людей по всьому світу щодня йти на угоди з самими собою.

І це вже настільки звична справа, що багато хто навіть не помічають, як страх змушує людей вступати в шлюби з некоханими, народжувати від них дітей, проводити кожен день свого життя поруч з сурогатними друзями, десятками років перебирати папірці на ненависній роботі і багато – багато іншого … Люди зустрічаються зі страхом з перших секунд свого життя і несуть його в собі до свого самого останнього подиху.

Але якщо людина знайде в собі сміливість задати самійсобі питання: від чого вона рятується, коли, наприклад, намагається виглядати успішніше, ніж є насправді, вона може відкрити для себе цілий новий світ. В якому йому доведеться зрозуміти, що, швидше за все, його думка про себе насправді невисока. І дуже ймовірно, що вона страждає від того, що не реалізована так, як хотіла би. І що в кінці кінців вона просто не вірить в те, що без її досягнень і успіхів вона буде комусь дійсно потрібна.

Це неминуче, що рано чи пізно люди повертаються до своєї звичної поведінки, манера або стилю життя. І чим довше в стосунках пари залишалися «маски», тим більше неприємних сюрпризів очікують їх в подальшому.

До речі, потрібно обов’язково зазначити, що другий половині часто дуже хочеться вірити в ту казку, яку відіграє в режимі реального часу партнер. Тому що пора заміж, тому що страшно жити на самоті, тому що мама тисне, бо цей точно не зірветься з гачка, тому що з цією завжди буде можливий кекс і т.д. Причин, за якими як жінка, так і чоловік не бажають помічати справжнього обличчя партнера, дуже багато. Ось і виходить взаємно вигідна гра. До пори до часу…

Небажання людини пізнати іншого, її суть, її справжнє обличчя, завжди обертається труднощами. Якщо не цікаво познайомитися з недоліками партнера до шлюбу і до народження дітей, то можна точно сказати, що гра запущена. Обидва гравці включені в процес, у кожного з них є своя задача і свій сенс для того, що відбувається. І кожен з них буде грати за своїми правилами, про які не доведе до відома іншого. І закінчить кожен з них цю гру точно так же.

Ось так і виходить, що люди зустрічаються, люди закохуються, одружуються, а тільки потім знайомляться.

Як не потрапити в полон власних ілюзій і уникнути ретельно розставлених страхами капканів?

1. Важливо в парі з самого початку задати тон щирого спілкування. Бути собою – довольно сміливий вчинок, але тільки так можна звернути на себе увагу саме своєї людини. Дуже корисно говорити партнеру про те, що він цікавий з різних сторін, що він може не боятися бути собою і відкрито говорити про свої переживання, сумніви і невдоволення.

2. Також важливо спілкуватися з близькими друзями і рідними свого партнера. До речі, коли відбувається знайомство з батьками, набагато важливіше оцінити не зовнішні якості матері, що нібито дозволяє припустити, як буде виглядати в її віці партнерка. Перш за все необхідно звернути увагу на те, як спілкуються батьки партнера між собою, як прийнято в їхній родині ставитися до інших родичів, які слова вони вибирають для опису людей з їхнього життя. Саме це допоможе оцінити, в якому середовищі росла людина і як це могло на неї вплинути.

3. У сварках і конфліктах, тим більше в серйозних, неможливо не проявити себе і не показати своє справжнє обличчя. Тому іноді дуже корисним буде подивитися на те, як людина поводиться в конфліктній ситуації, які вибирає способи з’ясування відносин, як йде на примирення, намагається зрозуміти точку зору іншого. Важливо оцінити, прийнятні чи обрані партнером способи вирішення конфлікту для другого партнера. Адже в сварках люди поводяться в переважній більшості випадків шаблонно: якщо чоловік в конфліктній ситуації піднімає руку на незнайому жінку, то шанси повторення такої ситуації з своєю дружиною неймовірно високі. Щоб казка закінчувалася на весільному святі, щоб не довелося потім шокувати один одного неймовірними перетвореннями з Принців в Іванів-дурнів, а з Олен Прекрасних в огидних жаб, краще познайомити один одного з цими сторонами своєї особистості заздалегідь, побороти свої страхи і сумніви. Адже всім відома історія про страшного зеленого велетня, який жив на своєму болоті і навіть не здогадувався, що незабаром полюбить НЕ прекрасну принцесу, а ту її частину, яку вона так завзято приховувала навіть від самої себе.

Автор: Юлія Костюк

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.