Журнал National Geographic показав, що трапиться з Україною, якщо розтануть льодовики

З кожним роком проблема глобального потепління хвилює вчених все більше. Цей процес запустив інтенсивне танення льодовиків, що загрожує Землі масштабними катастрофами.

Температура повітря на Землі з кожним роком зростає. Процес глобального потепління загрожує жителям нашої планети не тільки дефіцитом чистої прісної води, але і іншими природними катаклізмами. Наприклад, в Антарктиді інтенсивно тануть льодовики.

Журнал National Geographic спроектував модель Землі без льодовиків. Вчені показали, як зміниться наша планета, якщо всі льодовики на ній розтануть.

Маленькі північно-європейські країни – Естонія, Данія, Нідерланди – зникнуть з лиця Землі повністю.

Середземноморські країни постраждають менше, оскільки вони мають гірський рельєф на узбережжі. Серед усіх країн Європи в абсолютних показниках найбільше території втратить Україна. Затопленим виявиться практично весь південь країни.

Прогнози вчених невтішні. Але не варто впадати в паніку. Замість цього варто задуматись про те, як зберегти нашу Землю. Для початку можна відмовитися від використання пластика та поліетилену. Ці матеріали забруднюють нашу планету, а їх переробка руйнує озоновий шар Землі, що є однією з причин глобального потепління.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.