Зеленський підготував неочікуваний сюрприз для російськомовних!

Офіс президента планує запустити міжнародний російськомовний канал і дещо змінити підхід до Суспільного телебачення.

Зеленський підготував неочікуваний сюрприз для російськомовних! Росіяни в шоці

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирил Тимошенко в інтерв’ю Інтерфакс-України.

За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ.

“У нас розроблений варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення у всьому світі”, – повідомив Тимошенко, додавши, що в команді президента Володимира Зеленського хочуть, щоб це був державний канал.

“Але ми домовляємося з приватними каналами про передання прав на використання їхнього найкращого контенту”, – зазначив Тимошенко.

За його словами держава буде підтримувати Суспільне телебачення, але воно має виходити на певні показники ефективності у своїй роботі.

“Ми кілька разів зустрічалися з керівництвом Суспільного, з донорами, котрі йому допомагали. Ми гарантуватимемо суспільному мовленню фінансування, яке забезпечуватиме Кабмін. Але в них буде чіткий KPI (ключові показники ефективності) – ми це розуміємо за фідбеками донорів”, – сказав Тимошенко.
Він також сказав, що Суспільному треба позбутися багатьох непотрібних будівель і зменшити штат.

“Наразі на суспільному мовленні працює 4,5 тис. осіб. Так, раніше їх було, якщо не помиляюся, 7,5-7,8 тисячі, але це все одно забагато. Багато будівель та іншого, в чому немає потреби. Вони не могли домогтися, щоб уряд дозволив їм це продавати. Для цього є майданчик “ProZorro. Продажі”, – розповів він.

У Кремлі тут же відреагували на ініціативу команди Зеленського. Так, створення каналу прокоментував перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

“Наполегливі спроби зіштовхнути Росію і Україну не приведуть ні до яких результатів. Російськомовний телеканал буде існувати, але це не означає, що люди, які будуть його дивитися, не зможуть розібрати, хто ворог України, а хто друг. Україна і без цього вистачає проблем, які потрібно вирішувати напередодні зими”, – висловився він.

На думку Джабарова, росіяни, які, за заявою Тимошенка, стануть цільовою аудиторією телеканалу, будуть критично ставитися до інформації, яка транслюється подібним ЗМІ.

Українські ж користувачі соціальних мереж зазначають, що це правильні кроки, і російськомовні українці повинні доступно бачити правду. А подібні заяви зі сторони Росії, лише підтверджують той факт, що канал – просто необхідний.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.