“Вона була абсолютно здорова!” Чому в Запоріжжі трагічно померла молода мати

У Запоріжжі, в пологовому будинку №4, померла молода 33-річна жінка. Без мами залишилися двоє маленьких дітей.

Жінка тільки народила свою другу дитину, доньку. А через три дні вона померла. Чоловік вважає, що виною тому стала недбалість лікарів. Детальніше – в матеріалі.

До пологового будинку вона була абсолютно здорова

У сім’ї Лідії та Сергія Дворецьких уже був син Вадим, йому 3,5 року. Але подружжя дуже хотіло ще й доньку. Протягом другої вагітності жінка почувалася добре.

“Я взяв її медичну карту, тут є всі записи. Вона ходила на всі прийоми, здавала всі аналізи – платні й безкоштовні, проходила УЗД. Тут причепитися ні до чого. До 20 липня, поки не потрапила в пологовий будинок, вона була абсолютно здоровою людиною“, – зі сльозами розповідає  Сергій.

Тепер у чоловіка залишилася тільки довідка про смерть його дружини. В ній написано, що померла Лідія від маткової кровотечі й набряку мозку. Після пологів жінку відправили в реанімацію, вона впала в кому і через декілька днів померла.

“Вона лежала в реанімації, там були всі апарати, лікарі, їй постійно вимірювали тиск. Як так могло трапитися, що, перебуваючи в лікарні, здорова людина померла, я цього не розумію”, – каже Сергій.

Зараз убитий горем батько не знає навіть як пояснити маленькому сину, що мами більше немає. За його словами, за останні дні дитина сильно змінилася – дуже переживає і не розуміє, що відбувається. Малюк постійно питає, де мама. Але рідні поки не знають, що відповісти.

Сергію доводиться самостійно справлятися із усіма справами, аж до годування новонародженої донечки. Хоча у нього самого слабке здоров’я.

Водночас у пологовому будинку №4 Запоріжжя категорично відмовляються давати будь-які коментарі.

Лідія сама виросла без матері
Лідія Дворецька теж виросла без мами – її не стало, коли дівчинці було всього п’ять років. Можливо, тому в жінки склалися дуже теплі стосунки зі свекрухою. Правда, та зараз живе в Італії. Торік Ліда, Сергій і маленький Вадим відвідували її там, відпочивали на морі, фотографувалися в Генуї і були дуже щасливі.

“Я знала Ліду дуже добре. Це була порядна, прекрасна, добра і чуйна людина. Вона мухи в своєму житті не образила. Виходить, що виросла сиротою, і тепер її дітей спіткала така ж доля, це жахливо“, – розповіла одна зі знайомих сім’ї.

Жінка каже, що Лідія отримала освіту психолога, а потім ще й вступила до вишу за фахом “логопед”. Працювала в дитячому садку. Пізніше познайомилася з Сергієм і вийшла заміж.

“Вона дуже чекала свого першого сина Вадима. Перші пологи у неї були важкими, народжувала в перинатальному центрі, але там все обійшлося. Лідія обожнювала сина. До останнього водила його на якісь гуртки, займалася з ним. Дуже тямущий малюк. Чому вона пішла народжувати доньку в 4-й пологовий будинок, я не знаю, там навіть нормальної реанімації немає. Пологи у неї пройшли добре, вона була щаслива, взяла дитину на руки. А потім у неї відкрилася кровотеча, вона впала в кому. Коли вже на третю добу її перевезли в інший пологовий будинок, Ліда померла від набряку мозку”, – з сумом повідомляє знайома родини.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.