Страшні пожежі в Сибіру: дим дійшов до Канади та США, росіяни викликають дощі

Щоб побороти масштабні лісові пожежі, росіяни будуть викликати штучні опади у Красноярському краї та Іркутської області. Водночас дим під пожеж уже дійшов до території Аляски і західного узбережжя Канади.

Штучні дощі повинні допомогти наземним силам зупинити поширення та ліквідувати пожежі, повідомляє прес-служба федеральної “авіалісохорони”.

Що думають в Росії: Масштабні пожежі в Сибіру: Жиріновський звинуватив у всьому “закордонні лазерні промені” Масштабні пожежі в Сибіру: Жиріновський звинуватив у всьому “закордонні лазерні промені”

Таким чином викликати опади і гасити пожежі льотчики-спостерігачі нібито намагалися протягом усього липня, коли була відповідна хмарність.

1 серпня Ан-26 злетів в Іркутську і взяв курс на північ Іркутської області. Там в районі дії лісових пожеж спостерігаються умови для розвитку хмарності, придатної для проведення робіт по штучному викликанню опадів з метою боротьби з лісовими пожежами,
– мовиться у повідомленні.

Опади хочуть викликати, запускаючи в хмари спеціальних піротехнічних патронів з йодистим сріблом.

Водночас свідчать дані зі супутникових знімків NASA свідчать про те, що свідчать дим від лісових пожеж в російському Сибіру досяг території Аляски і західного узбережжя Канади.

“Дим від сибірських пожеж подолав східну частину Росії і тепер його видно на Алясці, де він, можливо, змішався з димом від місцевих пожеж”,– розповів фахівець з вивчення атмосфери Центру космічних польотів імені Годдарда Колін Сефтор.

Дим також поширився вздовж західного узбережжя Канади та над східною частиною Тихого океану. Його також видно над Ванкувером і Сіетлом.

Що відомо про лісові пожежі в Росії?Вони палають на території розміром у майже 3,5 мільйони гектарів У Сибирі в Росії горять мільйони гектарів лісу: їх не гасять через економію – фото, відео . Російська влада допустила поширенню вогню на таку територію, бо хотіла зекономити. Гасити дозволяли лише осередки, наближені до населених пунктів. Зараз ситуація ледь не критична. Зростання температури внаслідок лісових пожеж у Сибіру, може спричинити навіть танення арктичних льодів.

Свою допомогу у вирішенні масштабної проблеми Росії вже запропонував Дональд Трамп. Але у Москві поки ввічливо відмовили, кажуть, що справляються самі. Смог від пожеж спостерігають у таких російських містах, як Красноярськ і Кемерово.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.