У Зеленського готують доленосне рішення для країни: хто стане новим прем’єр-міністром України

Президент України Володимир Зеленський має подати до нової Верховної Ради кандидатуру на пост прем’єр-міністра. Парламент може призначити нового керівника уряду вже за місяць, тому що, ймовірно, перше засідання оновленого парламенту відбудеться у вересні.

У Зеленського готують доленосне рішення для країни: хто стане новим прем’єр-міністром України

Тим часом BBC News Україна представив основних претендентів на посаду прем’єра-міністра.

Зараз є інформацію про шістьох кандидатів на посаду прем’єра. Їхні кандидатури, хоч і неохоче, але коментують представники команди Зеленського. У приватних розмовах з представниками команди Зеленського найчастіше називають прізвища економістів Олексія Гончарука та Владислава Рашкована. Але звучать і прізвища представників команди Зеленського Олександра Данилюка і Айвараса Абромавічуса, а також топменеджерів “Нафтогазу” Андрія Коболєва та Юрія Вітренка.

Олексій Гончарук, заступник голови Офісу президента України, відповідає за економічний напрямок

Нині про Гончарука говорять як про найбільш ймовірного майбутнього прем’єра. До 2015 року пан Гончарук певний час був радником міністра екології в уряді Арсенія Яценюка Ігоря Шевченка. Політичну кар’єру пан Гончарук починав у партії “Сила людей”, в якій у 2014 році зібрались багато активістів та молодих політиків. Голова партії “Слуга Народу” Дмитро Разумков в інтерв’ю журналістам відмовлявся відповідати на питання, чи може Гончарук стати прем’єром, проте назвав його “професійною людиною”.
Владислав Рашкован, представник України у Міжнародному валютному фонді

Те, що він — серед претендентів, нещодавно підтвердив Андрій Богдан. 41-річний Рашкован добре знається на співпраці України та МВФ, адже з 2016 року є представником України у фонді.

Олександр Данилюк, секретар РНБО

44-річний Олександр Данилюк прийшов до команди Володимира Зеленського ще до президентських виборів. Він відповідав за міжнародні відносини, економіку, фінансову і банківську політику. Нещодавно їздив до США на перемовини щодо майбутнього візиту президента Зеленського і зустрічі з Дональдом Трампом. З 28 травня Данилюк працює секретарем Ради національної безпеки і оборони.

Айварас Абромавічус, керівник наглядової ради концерну “Укроборонпром”

Ще одним кандидатом на посаду прем’єр-міністра називають колишнього міністра економіки в другому уряді Арсенія Яценюка, 43-літнього Айвараса Абромавічуса. Абромавічус тільки у 2014 році отримав громадянство України. На момент призначення в уряд був громадянином Литви, партнером відомої шведської інвестиційної компанії East Capital.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.