У Зеленського винесли вердикт “евробляхам”. Це змінить життя кожного власника

Стало відомо, що нова влада на чолі з Володимиром Зеленським буде робити з автомобілями на європейських номерів

Багато українців купували автомобілі на європейській реєстрації, користуючись лазівкою в законодавстві. Але вже з 24 серпня набере чинності новий закон, який забороняє користуватися авто на «евробляхах». Також в законі прописані нові штрафи за перевищення терміну перебування нерозмитнених автомобілів на території України.

Ситуацію з «євробляхами» прокоментував новий глава митниці Максим Нефьодов.

Нефьодов стверджує, що не повинно бути нелегальних нерозмитнених автомобілів в Україні. Новий глава митниці пояснив, що б/у автомобілі в Європі дешеві через те, що там дуже дорого обходиться володіння старими машинами. Іншими словами, в Європі в бюджет сплачують за користування машиною, в той час, як у нас – за володіння нею.

«У нас така система оподаткування: ми накладаємо не володіння машиною, а саму машину. По-перше, машину легко обкласти. По-друге, якщо, наприклад, збільшити акциз на бензин, як у Європі, то це вдарить по вартості хліба і молока. Машини у нас асоціюється з багатством. «Багатих не шкода», давайте з них візьмемо по повній», – пояснив новий глава митниці.

Нефьодов додав, що планується знизити ціну розмитнення автомобіля. Проте в першу чергу необхідно врахувати чимало факторів. Зокрема головне те, щоб бюджет залишався наповненим, не було перезавантаження доріг і було менше шкоди екології.

«Точно не повинно бути машин на іноземній реєстрації, які їздять в Україні роками. Але повинна бути можливість поставити таке авто української реєстрації за нормальною ціною, в залежності від машини. І щоб це не суперечило угоді про асоціацію. У нас є обов’язок зв’язки з екології. А так я за те, щоб українці купували дешеві автомобілі, телефони і одяг», – підсумував Нефьодов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.