Звернення до Зеленського: адвокат розповіла нові подробиці кривавого ДТП з Зайцевої

Адвокат Лариса Матвєєва розповіла подробиці про звернення до президента в зв’язку з розслідуванням резонансного ДТП на вулиці Сумській в Харкові в жовтні 2017 року з участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Про це адвокат написала на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що офіційної відповіді поки не отримали, але по телефону повідомили, що звернення переслали до Генеральної Прокуратури 5 серпня 2019.

Вона зазначила, що потерпілі хочуть невідворотності покарання для винних і обурені цинізмом захисту Олени Зайцевої.

“Ніхто не хоче ні” сліпий “помсти, ні тиску на суд, хочуть невідворотності покарання для винних і гласності процесу. Хоча, безумовно, цинізм боку захисту Зайцевої та її змінена позиція в справі дуже обурили. У людей, які втратили близьких і своє здоров’я, не так багато залишається бажань, але вони сподіваються, що на прикладі цієї справи почне змінюватися система”, – написала адвокат.

Матвєєва також перерахувала питання, які потребують додаткового контролю у справі про криваву аварію.

1. Свідок, в минулому лікар-нарколог Федірко А.Д., безпосередньо в судовому засіданні під запис прямо повідомила, що збір біологічних рідин (кров, сеча) проводила за вказівкою слідчого Волкова і про необхідність додаткового забору Волкову говорила, але він відмовив їй в цьому без пояснення причин. Підсумок – аналіз крові “на наркотики” не проводили, тому крові “не вистачило”, аналіз сечі “на наркотики” провели повністю, він позитивний і однозначний, але дослідження затягнули на кілька місяців.

Однак адвокат зазначила, що Волков весь цей час мав можливість прямого контакту з Федірко міг їй зателефонувати, повідомити про її розшуку, але цього не робив, при цьому в день здійснення її приводу з нею розмовляв по телефону.

2. Слідчі не передали експертам Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи наявні документи про виявлені опиат в Зайцевої, про що прямо зазначено у висновку експерта від 10.01.2018 р..

3. 10.12.2018 р.. Експерти Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи в своєму висновку від 10.12.2018 р.. В принципі не змогли відповісти на питання про стан Зайцевої в момент ДТП за “відсутність кількісного визначення вмісту кодеїну і фенобарбіталу в сечі…”, що, за словами Матвєєвої, є повним абсурдом, оскільки проведення таких досліджень не здійснюється в принципі в Україні.

4. Діям експертів ХНДІСЕ ім. Бокаріуса намагаються дати оцінку в кримінальному провадженні, зареєстрованому згідно із заявою адвоката Дронова Перепели С. (цим експертною установою проводилося безліч експертиз, але так і не вдалося встановити швидкість руху автомобіля Зайцевої при наявності декількох відеозаписів з камер відеоспостереження). Справа намагалися закрити вже не один раз, проводячи розслідування формально, в зв’язку з чим суд скасовував постанови про закриття кримінального провадження. Адвокат також повідомила, що розгляд апеляційних скарг Зайцевої та Дронова призначено на 14 серпня на 11:00 в приміщенні Харківського апеляційного суду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.