Нові парковки із зарядками для електрокарів: що передбачає закон

Інфраструктура для електромобілів в Україні тепер закріплена на офіційному рівні. В офіційній газеті Верховної Ради 9 серпня вийшов друком відповідний закон.

Що він передбачає? Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів” набуде чинності з 1 січня 2020 року. З його текстом можна ознайомитись на офіційному сайті парламенту “Голос України”.

Документ, зокрема, передбачає обов’язковість проектування зарядних станцій та виділених місць для паркування електрокарів.

Щонайменше 5% місць на нових автопарковках, які будуватимуть в Україні, проектуватимуть з електрозарядками. Відповідні ДБН (державні будівельні норми) щодо автостоянок набули чинності 1 липня 2019 року.

До теми: Чи вигідно в Україні користуватись електрокаром: переваги та недоліки Чи вигідно в Україні користуватись електрокаром: переваги та недоліки

Ця норма також передбачає дозвіл на будівництво сучасних автоматизованих гаражів та автостоянок.

Згідно з оновленою нормою, не менше 5% паркомісць на новозбудованих автостоянках мають бути обладнані електрозарядками.

Зі збільшенням кількості електромобілів в Україні планують збільшувати й кількість місць для їхньої підзарядки. За прогнозами Мінрегіону, усі 100% на стоянках в Україні мають бути обладнані електрозарядками.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.