Неприємний сюрприз! Не всі українці отримають пенсію. Готують скорочення

Великий дефіцит Пенсійного фонду може стати причиною зменшення виплат пенсіонерам

На поточний момент бюджету не вистачає 16 млрд гривень. Вже зараз пенсії сильно скоротилися. Про це розповіла Галина Третьякова, фахівець з сфері пенсійного забезпечення.

Фахівець відзначає, що вже зараз громадяни України після виходу на заслужений відпочинок отримують в середньому близько 35% від своєї заробітної плати. В цей час Міжнародна організація праці, стандарти якої Україна взяла на себе зобов’язання виконувати, вимагає платити пенсії не менше, ніж 40% від заробітку. Третьякова додає, що коефіцієнт виплат буде все нижче щороку.

Пенсійна реформа Кабміну і плани чиновників знизити коефіцієнт оцінки стажу з 1,35 до 1% призведе у скорочення всіх майбутніх виплат. Експерт вважає, що навіть зростання заробітних плат і скорочення тіньового ринку праці не зможе врятувати ситуацію. Галина Третьякова впевнена: більшість українців відчують сумні нововведення вже в 2019 році. У 2018 році в рамках «перехідного періоду» чиновники тимчасово залишили у формулі більш вигідні умови. Так фінансисти рахують середню зарплату за два, а не три минулі роки.

Але вже скоро громадяни, який вийшли на пенсію, отримуватимуть на 26% менше, ніж їм би виплачували при аналогічних умовах, але керувалися б формулою за 2017 рік. Сучасні пенсіонери, виходить, втрачають чверть своїх грошей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.