Зеленський вирішив долю Криму, готується доленосний закон: «несподіваний удар для Путіна»

Президент Володимир Зеленський готовий прийняти закон, який вирішить долю всіх кримських татар

Зеленський вирішив долю Криму, готується доленосний закон: «несподіваний удар для Путіна»

Про це лідер етнічної групи Мустафа Джемілєв заявив після зустрічі з главою держави в коментарі для телеканалу ATR. За його словами, Володимир Зеленський погодився надати кримськотатарському народу автономію.

9 серпня, в Міжнародний день корінних народів світу, президент України зустрівся з представниками кримських татар. Зокрема, з лідером народу Мустафою Джемілєвим, президентом Всесвітнього конгресу кримських татар Рефатом Чубаровим і представником президента в АРК Антоном Кориневичом. Серед інших питань, вони обговорили перспективу організації кримськотатарської національно-територіальної автономії.

Мустафа Джемілєв заявив журналістам, що Володимир Зеленський схвалив ідею і готовий сформувати конституційну комісію і внести в парламент проект закону про створення кримськотатарської автономії. За словами кримськотатарського лідера, політична ситуація в Україні обнадіює на успіх. І зовсім скоро президент Росії Володимир Путін може отримати несподіваний удар.
«Ми повідомили (президента – ред.), Що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати (законопроект – ред.) До Верховної Ради. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе свою точку зору донести – за винятком деяких груп, які є в «Слугу народу», – то буде так, як скаже президент », – заявив Джемілєв.

Лідер кримських татар додав, що поправки до десятої главі Конституції вже підготовлені і чекають лише винесення на розгляд нових депутатів Верховної Ради. Мустафа Джемілєв додав, що навіть за підтримки президента Володимира Зеленського поки рано говорити, що законопроект набере 300 голосів, необхідних для його прийняття.

Варто нагадати, що в травні 2017 року Україна зібрали Робочу групу з напрацювання пропозицій змін і доповнень до Конституції України щодо Криму. До її складу увійшли народні депутати всіх фракцій, провідні правознавці та юристи, а також представники Меджлісу кримськотатарського народу. Вони завершили роботу над поправками в квітні 2018 року, підготувавши пропозиції про зміни Основного закону.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.