У Києві засуджений шантажував і грабував слідчу, яка вела його справу

У столиці неодноразово судимий 23-річний чоловік вирішив помститися слідчій поліції, яка вела його справу.


Шантажист, погрожуючи розправою поліцейській та її родині, почав вимагати гроші, а згодом пограбував слідчу. Покидька затримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, поліції та прокуратури Києва. Про це пише департамент внутрішньої безпеки Нацполіції у Facebook.

Як зазначається, слідча проводила досудове розслідування крадіжки, вчиненої мешканцем Печерського району. У січні матеріали справи скерували до суду. Суддя, попри неодноразові судимості зловмисника, виніс рішення про умовний термін.

Після цього чоловік вирішив помститися слідчій.

На початку лютого 23-річний рецидивіст почав надсилати слідчій SMS з погрозами про розправу, а потім повторив це, коли зустрів жінку на вулиці.

Зловмисник вимагав 700 доларів “моральної компенсації”, або він розправиться з рідними поліцейської. Налякана жінка перерахувала на карту чоловіка необхідну суму. Але того ж вечора вимагач підстеріг її біля помешкання, ввірвався до житла і відібрав ювелірні прикраси на 14 тисяч гривень.

Через кілька місяців злочинець знову напав на свою жертву у під’їзді будинку і зірвав з її шиї золотий ланцюжок з кулоном, вартістю 17 тисяч гривень.

Потім він надіслав SMS з вимогою перерахувати йому ще 2 тисячі доларів, щоб залишити її у спокої.

Поліція за цим фактом розпочала кримінальне провадження.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.