Пенсія по-новому: хто вийде на заслужений відпочинок пізніше

Українці змушені будуть виходити на пенсію пізніше. Кабмін скоротив перелік професій, які дають у 50 років право на пенсію для жінок зі стажем 20, чоловіків – 25 років.

Відповідне рішення прийняли 14 серпня. З переліку спеціальностей виключили верхових доменних печей, машиністів тельферів, зайнятих на гарячих ділянках робіт, укладальників прокату, передає Обозреватель.

Пенсійний вік для жінок поступово підвищують з 2011 року. Щорічно він зростає на 6 місяців. До 2021-го становитиме 60 років. Але час виходу на пенсію залежить від дати народження людини. У 2019-му пенсію в 59 років зможуть отримувати ті, хто народився не пізніше 30 вересня 1960 року.

Чоловіки, які не мають необхідного стаж, можуть вийти на пенсію в 63 чи 65 років. Для них пенсійний вік збільшуватимуть включно до 2028 року.

Конституційний суд скасував мінімальний вік для нарахування пенсії за вислугу років. Неконституційним визнали відповідне положення статті закону “Про пенсійне забезпечення”, повідомила прес-служба суду 5 червня. До рішення суду працівники льотного і льотно-випробного складу на пенсію виходили у 50 років. Працівники освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення та артисти – 55 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.