Доленосна дата для Донбасу і Криму! У команді Зеленського розробляють план. “Потрібно повернути”

У команді Володимира Зеленського розповіли про те, як буде розроблятися план повернення Криму і окупованих територій Донбасу до складу України

Доленосна дата для Донбасу і Криму! У команді Зеленського розробляють план. “Потрібно повернути”

Робоча група Комісії з питань правової реформи повинна буде сформувати пріоритетні напрямки розробки правових основ реінтеграції захоплених територій. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

За його словами, перша частина ініціатив президента буде розроблена вже до 2020 року. Рябошапка зазначив, що робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій сформована в основному з представників громадських організацій, і в своїй роботі буде враховувати міжнародну практику.

«Тимчасово окупована територія Донбасу і Криму – це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, які на ній проживають, з якими нам потрібно налагодити спільне життя після п’яти років розриву, 1,4 мільйона внутрішньо переміщених осіб, багато з яких, цілком ймовірно, вирішать повернутися в свої нерідко пошкоджені будинки, і ще багато проблем, пов’язаних з тимчасовою окупацією нашої землі», – написав Рябошапка в своєму Фейсбук.

Він розповів, що для відновлення миру на окупованих територіях буде створена концепція перехідного правосуддя, імплементовані норми і принципи міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права.

«Крім того, один із пріоритетів – нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому», – підсумував він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.