Страшна трагедія! Консиліум лікарів “не помітив” травм дитини і вона загинула. Суспільство в шоці

Медиків звинуватили в загибелі дитини

Страшна трагедія! Консиліум лікарів “не помітив” травм дитини і вона загинула. Суспільство в шоці

Не поставлений вчасно правильний діагноз пацієнту призвів до трагедії – напередодні підліток на Житомирщині потрапив у страшну ДТП, лікарі халатно поставилися до хлопцея, що в підсумку і призвело до його смерті.

«На Житомирщині чотирьох лікарів районної лікарні звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті неповнолітнього», – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Історія почалася з того, що ще в травні 2015 року зі місця ДТП бригада швидкої допомоги в Житомирській області доставила в лікарню потерпілого:

«У 16-річного хлопця були закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, травматичний шок, множинні рани голови, рук, ніг». Відомо, що тоді підлітка помістили у відділення інтенсивної терапії:
«Того ж дня його оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, завідувача дитячим відділенням і лікаря-анестезіолога. Наступного дня, під час чергування іншого лікаря-анестезіолога, стан хворого погіршився. Внаслідок, наступила смерть пацієнта», – йдеться в пояснювальних матеріалах.

«Лікарі не виконали вимоги клінічного протоколу надання медичної допомоги. Зокрема, неналежним чином проведено діагностику та обстеження, не поставили вчасно правильний діагноз і не госпіталізували в спеціалізоване відділення стаціонару».

Всіх причетних до трагічного випадку медиків звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків – швидше за все, хлопець помер саме через недбале ставлення лікарів. Відомо, що справу розгляне Красноармійський районний суд області, позов подали батьки загиблого юнака. Горе-медикам загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, також можливо, що їх відправлять на виправні роботи на строк до двох років, як і можлива в’язниця – можуть посадити на термін до двох років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.