СБУ про затримання в Калуші «кримінального авторитета»: вимагав із підприємця 70 000 доларів США

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області «кримінального авторитета» на систематичному вимаганні великих сум грошей з представників комерційних структур.

Оперативники спецслужби встановили, що раніше неодноразово засуджений за тяжкі злочини, зокрема контрабанду наркотиків та вимагання, уродженець Калуша штучно створював приводи для «вибивання» неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисник погрожував комерсантам насильством та фізичною розправою, інформує пресслужба УСБУ в Івано-Франківській області.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетиром від підприємця 70 000 американських доларів.

Під час спецоперації правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Калуша при отриманні чергового «траншу» у розмірі 10 000 доларів США.

Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Готується обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляли “Вікна”, вчора, 16 серпня, пізно увечері увагу десятків калушан привернула спецоперація на проспекті Лесі Українки.

Місце події оточили понад десяток бійців Національної гвардії, який розташовується в місті. На світлинах — білого кольору “Мерседес” еліт-класу, а на асфальті — доларові купюри.

У соцмережі повідомляли, що гроші освічували ультрафіолетовою лампою і на них видно спеціальні знаки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.