“Колишні українці отримуватимуть виплати в Україні”: Володимир Зеленський підписав важливу угоду

Український президент Володимир Зеленський пообіцяв главі уряду Ізраїлю Беньяміну Нетаньяху ратифікувати угоду про виплату пенсій колишнім українським пенсіонерам, інвалідам та ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які репатріювалися в Ізраїль після 24 серпня 1991 року.

Про це Нетаньяху написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“Я вдячний йому (Зеленському,–Ред.) За рішення просувати в парламенті ратифікацію договору про виплату пенсій ізраїльтянам, вихідцям з України”,–написав прем’єр Ізраїлю.

Дана угода була підписана ще в 2008 році і стосувалася виплати українських пенсій громадянам Ізраїлю, які виїхали в цю країну після проголошення незалежності України.

Відзначимо, що Україна досі не платить пенсії своїм громадянам, які живуть на непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей.

Щоб отримати свої виплати, пенсіонери повинні переїхати в будь-яке підконтрольне Україні місто і звернутися в управління Пенсійного фонду по району, в якому вони в цьому місті проживають. Щоб отримати пенсію за весь час, їм потрібно оформити довідку переселенця і разом з нею надати ще ряд документів–заява про запит пенсійної справи, копії та оригінали документів, що посвідчують особу пенсіонера, паспорт, пенсійне посвідчення, заява про перерахування пенсії на рахунок в Ощадбанк .

Після цього пенсіонер повинен довести, що він дійсно проживає за заявленим місцем, а не на непідконтрольній території. Щоб в цьому переконатися, представники управління надходять на адресу, яку вказав пенсіонер, і перевіряють, проживає він там насправді чи приїхав на кілька днів до родичів, щоб отримати свої гроші.

Після цього співробітники управління відвідують пенсіонера кожні півроку, щоб перевірити, чи живе він там насправді.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.