В Україні школярі можуть навчатися на два роки довше

Українські школярі за необхідності можуть скористатися індивідуальним планом навчання, який передбачає подовження навчального процесу.

Про це пише “Відкритий” з посиланням на прес-службу МОН України.

Учні в українських школах зможуть скористатися можливістю подовжити термін навчання, якщо виникла така необхідність.

Насамперед, це стосується дітей з особливими освітніми потребами, тобто учнів інклюзивних класів початкової та базової школи. Постановою Кабінету міністрів України, яку було ухвалено вчора, 21-го серпня, тривалість на кожному з цих навчальних рівнів можна буде подовжити до року.

“Одна з головних цілей реформи освіти – це можливість кожного учня досягти максимальних успіхів під час навчання в зручному для нього темпі. Якщо дитина з особливими освітніми потребами з певних причин не може засвоїти вчасно освітню програму, то тепер для неї є можливість подовжити навчання на два роки”, – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Наразі відомо, що питання про подовження терміну навчання буде розглядати та вирішувати команда психолого-педагогічного супроводу. Вони спільно з батьками будуть узгоджувати з керівництвом школи індивідуальну освітню програму.

Слід нагадати, що для дітей є також можливість перейти на іншу індивідуальну форму навчання. Це передбачено для тих, хто пропустив уроки через хворобу або заняття мистецтвом чи спортивні тренування. На сайтах шкіл повинен з’явитися індивідуальний план, в якому будуть розміщені завдання, а також термін, за який їх необхідно буде виконати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.