“Країна на порозі економічної катастрофи”: З’явилося потужне звернення до Зеленського: «Треба терміново…»

Екс-президент Петро Порошенко і його соратники залишили після себе велику проблему, яку необхідно розгрібати Володимиру Зеленському.

“Країна на порозі економічної катастрофи”: З’явилося потужне звернення до Зеленського: «Треба терміново …»

Таку думку висловив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров. На своїй сторінці у Facebook він дав поради новому гарантові та його партії «Слуга народу».

Автор публікації зазначив, що зараз країна опинилася на порозі економічної катастрофи. Олігархи становлять величезну загрозу для стабільності українців.

«Україна сьогодні — це країна бідна і непередбачувана, може спалахнути в будь-який момент. Поки все йде відносно спокійно до формування керівництва Ради та затвердження нового складу Кабміну. Навіть зміна «смотрящих» в держструктурах проходить досить мирно і без зайвого шуму. Однак, «Слугам народу» і, насамперед, Володимиру Зеленському доведеться постійно пам’ятати, що дії закредитованих по самі вуха олігархів і виплеканих ними цинічних політиків будуть і далі посилювати і без того важке становище в економіці, загострюючи до межі ще й кризу, демографічну», — припустив економічний експерт.
Олександр Гончаров привів у приклад слова провідного аналітика Warsaw Enterprise Institute Анджея Талагі про невтішний стан України. Він розповів, що добробут громадян опустився нижче плінтуса:

«Дохід пересічного українця впав нижче рівня жителів країн Північної Африки. Масштаб занепаду настільки великий, що вимагає радикального плану рішучої міжнародної підтримки. Але нічого такого не відбувається».

Експерт зазначив, що українські бізнесмени все частіше замислюються про продаж своїх підприємств. Адже в сучасних умовах чесний бізнес в Україні вести неможливо — всі прибуткові операції здійснюються за корупційними схемами. І все це відбувається з вини колишнього президента Петра Порошенка і його команди, які довели українців до відчаю.

«Ось таку спадщину залишили П. Порошенко, В. Гройсман і А. Парубій. Кон’юнктура на українських ринках огидна, у людей немає грошей, а якість активів, виставлених на продаж, вкрай низька. Що робити? «Слугам народу» та Зеленському треба терміново стимулювати розвиток малого і середнього бізнесу. Так, це невеликі компанії і підприємства, на відміну від ФПГ олігархів, зате стає важливим ефект масштабу для наповнення дохідної частини бюджету і швидкого зростання економіки. Масштабувати цей процес не складно, була б тільки зацікавленість в цьому «нагорі», – підсумував експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.