У Парижі встановили “шумові радари”, які здатні штрафувати надто гучні машини

У деяких районах Парижа встановили «шумові радари», які разом з камерами здатні розпізнавати надто гучні машини і автоматично штрафувати їх.


Про це повідомляє Reuters.

Нові радари створила компанія з боротьби проти шумового забруднення Bruitparif, вони мають чотири мікрофони, які у зв’язці з камерою відеоспостереження визначають джерело шуму, який перевищує допустиму норму.

Поки в місті встановили 40 таких радарів, почати тести цієї системи планують восени 2019 року, коли міська влада ухвалить відповідний закон. Радари збиратимуть і передаватимуть правоохоронцям інформацію, але упродовж двох років вони нікого не штрафуватимуть — за цей час поліція хоче перевірити дієздатність системи.

«Шум — це прокляття сучасного життя і серйозна проблема для здоров’я. Це шкодить людям як пасивне куріння», — наголосив керівник Bruitparif Дідьє Гонсалес.

Як зазначає видання Engadget, штрафи за гучні машини можуть стимулювати парижан використовувати електромобілі, які майже безшумні.

Як писав “Вголос”, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило проект зміни державної будівельної норми (ДБН), яким передбачається, що на дорогах вищої категорії (I-II) буде встановлений пристрій фрезерованих шумових смуг.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.