Загадкова смерть у Туреччині: 16-річну модель повернули батькам без органів, подробиці справи

16-річна російська модель Соня Ланшакова померла в лікарні Аланії, Туреччина. Обставини її смерті спочатку були не встановлені.

В Росію тіло загиблої привезли без внутрішніх органів, але лікарі не підтвердили версію про те, що їх вилучили спеціально. На думку лікарів, підозри батьків не мають грунту, якщо дівчина правда поступила в лікарню з апендицитом. “Якщо дійсно причиною смерті Соні виявився перитоніт, вилучення органів, можливо, було необхідним. Якщо цього не зробити, можна забальзамувати тіло. Інакше транспортування воно не перенесе. Тому є практика вилучення органів. Замість них кладуть шматки матеріалу, просочені розчином для бальзамування. Тоді тіло можна транспортувати”, – пояснили медики. Фахівці також додали, що у разі перитоніту ніхто не вилучатиме органи, щоб їх трансплантувати. Вони вже пошкоджені і можуть завдати шкоди тому, кому їх пересадять.

“Коли мова йде про запальних захворюваннях, ми завжди виключаємо можливість використання для трансплантації після смерті органів такого пацієнта. Тому що в них багато змін, які людині з пересадженим органом точно не потрібні. Зміни запального плану. Перитоніт – це ж запалення органів черевної порожнини”, – зазначив лікар-нейрохірург Андрій Поганих.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.