Від чого масово «вмирають» смартфони

Згідно з інформацією аналітиків IDC, майбутнє – за водостійкими смартфонами. Адже найбільша кількість поломок пристроїв сьогодні доводиться на випадкові події, значна частина серед яких належить пошкоджень через падіння в воду.
Майже 95% всіх поломок смартфонів відносяться до випадкових пошкоджень. При цьому 35% таких поломок трапляються після того, як пристрій потрапляє в воду. Це друга за величиною причина «загибелі» смартфонів в усьому світі. Причому першу причину аналітики IDC в своєму звіті не називають, хоча вказують, що вона носить характер випадкового пошкодження.

За даними IDC, в країнах Західної Європи щодня тоне близько 100 тис. Смартфонів. Загальний збиток від таких проблем становить $ 10,7 млрд на рік.

«Це шкоди не тільки для користувачів, але і виробників комплектуючих, операторів, рітейлерів і збиток для навколишнього середовища», – пишуть аналітики в звіті.

В результаті цього на ринку з’явилася тенденція зростання попиту на вологозахищені і водонепроникні смартфони.

За три квартали 2016 роки ринок таких пристроїв в Західній Європі виріс на 45,2%, тоді як ринок не захищених від води гаджетів знизився на 17%.

luchshij-smartfon-v-kategorii-do-5000-grn

Кількість не захищених від води смартфонів з січня по вересень 2016 склало 75,2 млн штук. Кількість відвантажених постачальниками вологозахищених смартфонів – 22,5 млн штук, що становить 23% від загальної кількості мобільних телефонів.

Одними з основних механізмів нової тенденції стали смартфони Samsung і Huawei, а також iPhone 7 і iPhone 7 Plus з класом захисту IP67. Такий індекс передбачають можливість безпечного занурення гаджета в воду на глибину до одного метра. Наступний клас захисту, з вісімкою на кінці, дозволяє опустити девайс на глибину до трьох метрів і на короткий час залишити його там без шкоди.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...