А може, не помітять? Народний депутат приховав нафтовий бізнес дружини в РФ, десятки квартир і земельних ділянок

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Тарас Козак приховав у декларації свою цивільну дружину Наталію Лавренюк, яка володіє частиною нафтового бізнесу в Росії спільно з Оксаною Марченко та її чоловіком Віктором Медведчуком.

Також у неї є численне майно в Україні. Про це повідомляє програма “Схеми: корупція в деталях”.

Лавренюк є уродженкою Львова і має 25% акцій компанії “НЗНП Трейд”. Підприємство бурить нафтові свердловини у Ханти-Мансійську. Марченко контролює в цій компанії 61%. Ця частка належить кіпрській компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

Крім того, у дружини Козака є 12 квартир у Львові та Києві, десяток ділянок землі у Київській області, а також підприємство “Лілія”.

Згідно з даними, за останні 14 років її дохід склав 5 млн грн, що не може відповідати такій кількості нерухомості. Лавренюк постійно супроводжує Козака у відрядженнях, у них є спільна дитина. Водночас ні її, ні дитину нардеп до декларації не вніс.

Юристи стверджують, що це порушення підпадає під статтю Кримінального кодексу.

“Приховування відомостей про особу, з якою декларант перебуває у фактичних шлюбних стосунках, і недекларування оформленого на неї майна і бізнесу – це злочин”, – кажуть фахівці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.