Гроші віддадуть не студентам, а коровам: в партії Порошенка запропонували новий законопроєкт

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко з фракції колишнього президента України Петра Порошенка “Європейська солідарність” вніс законопроєкт про допомогу виробникам великої рогатої худоби (ВРХ) за рахунок грошей для студентів.

Гроші віддадуть не студентам, а коровам: в партії Порошенка запропонували новий законопроєкт

Як йдеться в документі, він запропонував збільшити на мільярд гривень витрати фонду підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. Окремо сказано, що направляти кошти можна тільки на бюджетну дотацію за вирощування молодняка ВРХ в господарствах фізичних осіб, пишуть “Українські новини”.

Гроші планують взяти з президентського фонду з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. На думку Гончаренка, його фінансування стало грубим порушенням принципу справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства в умовах браку коштів на важливі програми.

У пояснювальній записці депутат пояснив, що підтримка необхідна через стрімке скорочення поголів’я великої рогатої худоби в період незалежності. За 28 років воно впало в сім разів − з 25,2 мільйона голів до 3,4 мільйона. “Якщо раніше корова була годувальницею селянської сім’ї, то зараз вона все більше перетворюється в екзотичну тварину”, − вказав він.

Депутат порекомендував новому кабінету міністрів передбачити в бюджеті на 2020 рік кошти на спеціальну бюджетну дотацію фермерам за вирощування молодняка ВРХ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.