Звільнений політв’язень Сенцов відкрив конференцію YES та потужно звернувся до Зеленського (відео)

Колишній в’язень Кремля, український режисер Олег Сенцов відкрив конференцію YES (Ялтинська європейська стратегія) замість президента України Володимира Зеленського.


Під час свого виступу звільнений політв’язень показав пластикову банку, в якій зберігав чай у в’язниці в Росії, а також іменний бейдж ув’язненого.

“Я написав на банці два слова: “Слава” та “Україна”. І ця банка подорожувала зі мною всіма в’язницями Росії”, – підкреслив він.

І додав: “Я ставив її на найвидніше місце. Вона дуже дратувала тюремників. Її постійно у мене забирали, відривали прапор, намагалися топтати – було багато дрібної метушні за цю банку. Це була моя маленька боротьба. Це, звичайно, не Іловайськ і не Дебальцеве. Я не був на Донбасі, не був на війні – мене заарештували за два дні до того, як я повинен був туди поїхати. Так вийшло. У кожного своя доля”.

Водночас Сенцов звернувся до Зеленського: “Мені би дуже хотілося, щоб ця банка якомога швидше наповнилася бирками тих, хто все ще перебуває у полоні – в Росії, на Донбасі й у Криму. Пане президенте, зробіть так, щоб ця банка якомога швидше стала повною”.

Зі свого боку Зеленський подякував режисеру й пообіцяв докласти всіх зусиль для звільнення українців.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.