У Маріуполі розстріляли бойовика “ДНР”, випущеного під домашній арешт

У Маріуполі на порозі квартири розстріляли бойовика “ДНР” Романа Джумаєва, випущеного судом під домашній арешт.


Про це повідомляє сайт 0629 з посиланням на власне джерело, пише Укрінформ.

“16 вересня на вул. Воїнів-визволителів у Лівобережному районі Маріуполя розстріляно бойовика “ДНР” Джумаєва. Невідомі подзвонили в двері квартири, де жив Роман Джумаєв, і розстріляли його в упор. За даними медиків, на тілі виявлено численні вогнепальні поранення. Чоловік помер до приїзду “швидкої”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі Центрального відділу поліції повідомили, що на місце виїхала слідчо-оперативна група, ведуться слідчі дії.

За попередньою інформацією, в бойовика вистрелили 7 разів.

Роману Джумаєву 28 років. Він уродженець Маріуполя, програміст. До 2014 року працював у Києві, а потім приїхав до Донецька і вступив до лав бойовиків “ДНР”. Джумаєв брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого. Улітку 2015 через Росію виїхав до Білорусі, де, за інформацією ЗМІ, працював менеджером. У 2016 році Джумаєв переїхав до Росії.

В руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар’їнку намагався в’їхати в Україну, щоб провідати родичів. Пресцентр СБУ тоді повідомив, що “житель Маріуполя у червні 2014 року добровiльно приєднався до так званої “інтернаціональної бригади “Пятнашка”. Оперативники спецслужби задокументували, що бойовик, зокрема, брав участь у штурмі донецького міжнародного аеропорту і в лютому 2015 року – в захопленні Дебальцевого”.

Джумаєва звинувачували у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (тероризм). Суд за даним фактом ще триває. Останнє засідання відбулося на початку серпня. Жовтневий районний суд змінив запобіжний захід підозрюваному на домашній арешт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.