Коболєву заборонили продавати газ “по акції”. Перевірка встановила: “Нафтогаз” намагається обдурити українців

Коболєву заборонили продавати газ “по акції”. Перевірка встановила, що “Нафтогаз” намагається обдурити українців. Своїм клієнтам компанія підсуває хитро прописані договори. І в результаті — акція більше схожа на фейк, ніж на ту економію грошей українців, яку анонсували у “Нафтогазі”. Подробиці повідомляє mind.ua.

Коболєву заборонили продавати газ по акції. Перевірка встановила: Нафтогаз намагається обдурити українців

Антимонопольний комітет України зловив на гарячому “Нафтогаз”. Виявляється, що компанія порушила закон “Про захист від недобросовісної конкуренції”. Щоправда, постраждали від цього не компанії конкуренти, а прості українці.
Адже, “Нафтогаз” не надає своїм споживачам повної інформації щодо продукту “Газовий запас”. Його у компанії анонсували, як такий, що дозволить зекономити гроші на блакитне паливо. Мовляв, українці зараз можуть купити газ на зиму по літній акційній ціні.

“За результатами проведеного Антимонопольним комітетом аналізу встановлено, що інформація, розміщена на сайті газопостачальної компанії “Нафтогаз України” щодо продукту “Газовий запас” в рамках акції “Твоя енергонезалежність”, не містить повних та точних умов додаткової угоди, яку має підписати споживач”, — йдеться у повідомленні.

Фактично зараз українці купують кота у мішку. Бо досі Кабінет міністрів ще не встановив, які будуть ціни на газ цієї зими. А якщо тарифи зменшать? Тоді вийде, що акційний газ коштуватиме дорожче. У виграші — лише “Нафтогаз”.

“Якщо ціна на газ взимку буде нижчою, ніж оплачена за акцією у вересні, то доведеться оплатити новий об’єм газу за новою, хай і нижчою, ціною. А за вже придбаний — кошти не повернуться. Просто цей об’єм «чекатиме», поки ціна знову підвищиться. А якщо ціна так і залишатиметься нижчою, то перерахунок буде можливий лише після 1 квітня”, — повідомляють в АМКУ.

В АМКУ вважають, що таким чином “Нафтогаз” обдурює свого споживача. Бо НКРЕКП не затверджувала додаткову угоду до цього договору та викладені в ній умови. Це і стало причиною звернення до НКРЕКП, яка має проконтролювати, як газопостачальні компанії дотримуються ліцензійних умов.

На даний час Коболєву заборонили продавати газ “по акції”. Оскільки перевірка встановила, що “Нафтогаз” намагається обдурити українців. Купуючи газ по, так званій, літній ціні українці можуть заплатити дорожче. Тому у виграші лише компанія “Нафтогаз”, а не прості люди, які хотіли зекономити під час цього зимового опалювального періоду.

Нагадаємо:

З’ясувалося, що колишній президент перетинав кордону за підробленими паспортами, використовував фейковий номера для автомобілів і замітав сліди, як герой шпигунських фільмів. Андрій Портнов розкрив таємницю слідства про те, що вдалося виявити слідчим.
У партії Зеленського повідомили, що збираються зробити з чиновниками, які 28 років жили за рахунок свого народу. У «Слуги народу» обіцяють зробити все, щоб українці стали щасливими.
Уляна Супрун повідомила журналістам, що нова влада намагається зібрати на неї компромат. Колишня глава міністерства охорони здоров’я впевнена, що її хочуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.