Домовляться за ПриватБанк: з’явилася інформація про переговори влади і Коломойського

Уряд України має намір підписати угоду з мільярдером Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук сказав, що Кабмін шукає компроміс із колишнім власником фінустанови. Про це з посиланням на його коментар у Finacial Times повідомляє “Ліга. Фінанси”.

“Я повністю переконаний, що нам потрібно зосередитися на (економічному. – Ред.) зростанні зараз і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на боротьбу один із одним. Тому дуже позитивно ставлюся до будь-якої риторики, спрямованої на пошук компромісу”, – сказав Гончарук виданню.

За даними газети, МВФ уже попередив уряд України, що скасування націоналізації ПриватБанку може поставити під загрозу нову програму фінансування на $3,9 млрд.

Як повідомляв OBOZREVATEL, співробітники Соборного відділення поліції міста Дніпра в середу, 11 вересня, прийшли з обшуками до центрального офісу ПриватБанку.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

У кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ й висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об’єктом масштабних шахрайських дій, а це призвело до нанесення фінустанові збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона щодо Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які, ймовірно, належить їм.

У цей же період Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд водночас зобов’язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалено на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував націоналізацію ПриватБанку. Так, він задовольнив позов ексвласника фінустанови Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів.

Пізніше ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

“Подана апеляційна скарга на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року в справі №826/7432/17 за позовом Ігоря Коломойського щодо скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ “ПриватБанк” із ринку за участю держави”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, 24 травня банк подав апеляційну скаргу в справі №826/13813/17 за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії “ТріанталІнвестментс ЛТД” щодо скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов’язаних із банком осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.