Політолог сказав, чого чекати від Путіна в 2017 році

У 2017 році слід очікувати, що США і Росія спробують налагодити відносини.
Як вважає політолог Володимир Фесенко, переговори двох країн почнуться відразу ж після інавгурації обраного президента США Дональда Трампа, передає segodnya.ua.

%d0%bf%d1%83%d1%82%d1%96%d0%bd-860x484

Утім, експерт не виключає, що відновлення протистояння цих країн – це всього лише питання часу. Але поки будуть вестися переговори і налагоджуватися зв’язки, “військову” увагу президента Росії Володимира Путіна буде направлено, передусім, на Сирію. Але при цьому Україні не варто розраховувати на припинення війни на Донбасі, вважає експерт.

“Може бути, скоріше, період якогось умовного перезавантаження, коли спірні проблеми можуть відставити осторонь, пом’якшити санкції – навряд чи зняти повністю, а ось пом’якшити можуть. Навряд чи визнає адміністрація Трампа Крим російським, це вкрай малоймовірно, а ось по Донбасу може бути зроблена чергова спроба реалізувати Мінські домовленості”, – вважає Фесенко.

Домовитися з інших питань Росії і США буде теж не так просто.

“Щодо Сирії можуть прийти до якоїсь моделі взаємодії проти “ІД”, а ось як закінчиться справа – питання відкрите. Трампу байдуже, буде Асад (президент Сирії Башар Асад) чи ні: він не буде боротися за його повалення, але з Близьким Сходом і Сирією можуть виникнути проблеми іншого порядку – це жорстка політика Трампа щодо Ірану. А Іран – союзник Росії… і схожа проблема буде стосовно Китаю”, – відзначив експерт.

Політолог припускає, що спроба США і Росії налагодити відносини може провалитися. Експерт зазначає, що точно сказати, коли це може статися складно, але практика показує, що всі новообрані президенти США намагаються нормалізувати відносини з Росією, але потім все закінчується відновленням протистояння.

“Спроба домовитися буде, може бути якесь потепління відносин, але протиріччя залишаться, і протиріччя дуже серйозні. І я не виключаю, думаю, це навіть тільки питання часу, протистояння знову відновиться”, – наголосив Фесенко.

Відтак, найближчим часом основна увага Росії у військовому плані буде зосереджена не на Україні, а на Сирії, вважає Фесенко. На думку експерта, це пояснюється тим, що Україна не є пріоритетом для Трампа, і Путін буде це відчувати.

Хоча і Україні розслаблятися не варто – протистояння на Донбасі не припиниться, а активність бойових дій буде залежати від обставин, вважає політолог. Так, поки Путін буде вести переговори спочатку з Трампом, потім з новим президентом Франції, і чекати результатів виборів в Німеччині восени 2017 року, активні бойові дії на Донбасі вестися не будуть.

Утім, експерт зазначає, що бути повністю впевненим у такому варіанті розвитку подій не можна – військові дії хоч і з меншою ймовірністю, але можуть бути активізовані.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...