У кабінеті директора ДБР Труби знайшли прослушку

У кабінеті директора Державного бюро розслідувань Романа Труби виявили прослушку. Наразі поліція проводить там обшуки.

Сам Труба повідомив, що професійно вмонтовану прослушку виявили у його кабінеті сьогодні, 21 вересня.

У моєму кабінеті виявлена апаратура для прослуховування, яка була професійно вмонтована у вентиляційну систему. Працювали спеціалісти. Стоїть “прослушка” в одному місці або в декількох – з’ясовуємо, як і те, до кого вона приведе,
– розповів глава ДБР.

Наразі у кабінеті голови Бюро розслідувань працює слідчо-оперативна група Нацполіції, зокрема вибухотехніки та спеціалісти з кібербезпеки. Прослушку знайшли у вентиляційній системі під час провітрювання приміщення.

Тим часом, Труба не виключає, що прослуховування його кабінету може бути пов’язане з провадженями ДБР, у яких фігурують політики.

Мені цікаво, чи пов’язано це з бажанням деяких політиків періодично вриватися до мене в кабінет з обуренням щодо відкриття проваджень, в яких вони фігурують. На записах нічого цікавого про мене бути не може, а ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими – так. У тому числі, резонансних,
– додав він.

Що відомо про резонансні справи ДБР щодо Порошенка? П’ятий президент Петро Порошенко фігурує як свідок у щонайменше 12 справах, якими займається ДБР. У всіх справах він проходить як свідок, підозр йому не вручали. Політика кілька разів викликали на допити, проте не на усі політик приходив.

Після одного з допитів Порошенко розповів, що слідчі розпитували його про націоналізацію “Приватбанку”, захоплення Росією українських моряків біля Керченської протоки, про підписання Мінських домовленостей, про судову реформу тощо.

Також Бюро цікавиться скасуванням у 2016 році рішення голови однієї з місцевих райдержадміністрацій Миколаївської області про зарахування 1,5 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення до земель запасу державного значення. А також можливим фіктивним продажем заводу “Кузня на Рибальському”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.