І це ще не межа: експерти назвали курс “зеленого” на найближчий час. Поспішіть в обмінники!

Ринок налаштований на подальше зміцнення гривні.

І це ще не межа: експерти назвали курс “зеленого” на найближчий час. Поспішіть в обмінники!

В Україні котирування готівкового долара в найближчі дні будуть коливатися в межах 24,30-24,35 гривень у покупці, а також 24,50-24,55 – у продажу. Спред по долару (різниця між цінами купівлі та продажу) складе від 15 до 25 копійок.

За прогнозами експертів, власники пунктів обміну валюти будуть хеджувати свої ризики.

Зокрема у них є дві проблеми:

Як не закупитися валютою по “дорогому” курсу. Котирування міжбанку просідають майже кожен день. Не факт, що сьогоднішній рівень скупки долара в їх обміннику не стане завтра “високим”;
Дефіцит гривні на тлі низького попиту на готівкову валюту з боку українців, які психологічно очікують її подальшого падіння.

У зв’язку з цим власники обмінників будуть занижувати котирування прийому готівкової валюти, працювати “з обороту”, а при виставленні цінників і рівня спреда – орієнтуватися лише на реальний попит і пропозицію у даній місцевості.
Нагадаємо, у п’ятницю, 20 вересня, НБУ встановив офіційний курс долара на рівні 24,62 грн за долар, гривня впевнено продовжує зміцнюватися. Експерти прогнозують, що така тенденція збережеться у найближчому майбутньому.

Про те, яким буде курс долара раніше розповідав керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин. За його словами, падіння відбувається на фоні зростання прибутковості українських єврооблігацій після статті в газеті Financial Times щодо «ПриватБанку». Разом з тим підтримку курсу надає інформація про те, що президент України Володимир Зеленський очікує від Європейського банку реконструкції та розвитку нарощування щорічних інвестицій в економіку країни до 1 млрд євро і вище. Також позитивним є залучення 2,8 млрд грн у бюджет на останньому аукціоні з продажу облігацій внутрішньої державної позики. Ймовірно, найближчим часом курс буде в діапазоні 24,65−24,8 гривні за долар.

А тим часом прогнози експертів на подальший курс долара розходяться. Так, завідувач сектору інституційної економіки Інституту економіки і прогнозування Олег Яременко сумнівається, що ревальвація гривні триватиме ще довго і буде відчутною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.