Я розчарований: Трамп жорстко розкритикував ЄС за малу допомогу Україні

Президент США Дональд Трамп розкритикував Францію та Німеччину за малий розмір фінансової допомоги, яку вони надають Україні.

Він закликав ці країни виправити ситуацію та зазначив, що сам вже давно підтримує Україну, зокрема і фінансово.

“Я підтримував Україну від самого початку, але я дуже розчарований тим, що інші країни не роблять того ж. Німеччина повинна витрачати набагато більше, Франція, всі в Європейському Союзі повинні витрачати гроші. Чому ми витрачаємо гроші, а вони ні?”, – задав риторичне питання Трамп.

Він наголосив, що така тенденція йому дуже не подобається. “У порівнянні зі США вони виділяють дуже мало коштів, і мені це зовсім не подобається”, – резюмував глава Білого дому.

Зазначимо, що Президент Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за розблокування виділення військової допомоги Україні. «Що стосується відносин зі Сполученими Штатами, я хочу подякувати США за постійну підтримку України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності», – сказав глава держави.

Президент України повідомив, що мав розмови з президентом США Дональдом Трампом.

«Він мене постійно вітав з певними перемогами. Потім, ви чули, Сполучені Штати тимчасово заблокували нам військову допомогу у розмірі 250 мільйонів доларів. Але ми ніяк не реагували, доки у нас не було іншого результату. Зараз я можу сказати, що у нас чудові стосунки зі США, тому що тепер замість заблокованих 250 у нас буде 140 і 250 (млн дол. – ред.). Тому я гадаю, що ми справді рухаємося у правильному напрямку і у нас правильні відносини з нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки. Я вдячний їм за допомогу», – заявив Зеленський.

До слова, у президента та американського лідера Дональда Трампа буде не коротка зустріч “на полях” Генасамблеї ООН, а повноцінні переговори.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

За його словами, “обидва президенти знайшли час”, і це буде “годинна зустріч, під час якої передовсім ми ставимо перед собою задачу налагодити зв’язок”.

Пристайко нагадав, що Зеленський двічі розмовляв по телефону з Трампом, “але ми свідомі, наскільки важливо мати безпосередній контакт двох лідерів”.

“На жаль або на щастя, так побудовані системи, що лідери грають дуже високу роль в дипломатії і взагалі відносинах між країнами. Якщо встановиться нормальне порозуміння і нам вдасться один одному пояснити, чого ми очікуємо, яким бачимо і розвиток двосторонніх відносин, і взагалі виживання України у війні, — це і є основні задачі”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.