Віктор Медведчук звинуватив Уляну Супрун у “профнепридатності”

Директор Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України, відомий кардіохірург Борис Тодуров звинуватив і. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун в безвідповідальності, непродуманості рішень і провалі реформи охорони здоров’я: «Я абсолютно відповідально заявляю (і можу це повторити в суді) – ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки».

%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d1%87%d1%83%d0%ba

Заява Бориса Тодурова – це крик відчаю і одночасно вирок для української «реформаторської» команди.

Однак недостатньо говорити тільки про халатність і злочинну бездіяльність. Йдеться про повну професійну непридатність високопоставлених чиновників, що відповідають за реформування системи охорони здоров’я.

Я неодноразово попереджав про ризики залучення до управління країною варягів – американських, грузинських, прибалтійських та інших «реформаторів». І Квіташвілі (грузинський легіонер, який не має медичної освіти), і американка «з українським корінням» Супрун далекі від розуміння як суті проблем, так і реального стану справ в системі української охорони здоров’я.

Фармакологічні війни, непрозоре фінансування, корупційні схеми, резонансні скандали стали невід’ємною частиною діяльності відомства в останні роки. Всі реформи звелися до банальної оптимізації: закриття лікувальних закладів, скорочення ставок медичних працівників, катастрофічного зниження фінансування.

Звинувачення, озвучені Борисом Тодуровим: чи не була проведена закупівля на 364 млн грн «швидкодопомогових ліків» для хворих, що страждають серцево-судинними захворюваннями, заблокована робота Інституту серця, відмовлено у відкритті «філій в Донецькій і Луганській областях, де населення і військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги »- це привід почати кримінальне розслідування відносно Супрун і її заступників.

Призначення на посаду міністра охорони здоров’я профнепридатних, некомпетентних осіб – це політична (на жаль, поки тільки політична) відповідальність діючої команди, яка живе за вказівками «вашингтонського обкому» і перетворила український народ в об’єкт для соціальних експериментів. Некомпетентні чиновники МОЗ, що довели до колапсу систему охорони здоров’я, що поставило під загрозу життя і здоров’я мільйонів людей, повинні нести кримінальну відповідальність за вчинені дії.

Я готовий надати будь-яку юридичну допомогу пану Тодурову і підтримати його в справі захисту життів і здоров’я українських громадян, – заявив Віктор Медведчук.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...