Продавці розповіли, як дурять покупців під час свят

Під час свят українці залишають у магазинах третину заробітку. При цьому мережі наживаються на покупцях. Касирка супермаркету розповіла, як найчастіше дурять покупців.

3445b894660c0d37c835d8a700d86f45

Кількість куплених продуктів

Перед святами люди масово беруть алкоголь. Замість 3 пляшок касир пробиває 5. Дві залишають собі. Найчастіше пробивають зайвий алкоголь, шоколад, стіки з кавою.

Цінники, які не читаються на касі

Касир вводить штрих-код вручну, але помиляється в 1 чи кількох цифрах. І замість дешевого плавленого сирка у чеку висвітлюється дорога червона ікра або цукерки.

Повернення товару

По чеках, які залишилися на касі, можна повернути товар чи частину товару. Наприклад, шампанське, яке пробили зайвим. За це отримують гроші. Але працюють у змові касир, охоронець і начальник зміни.

Юристи радять покупцям йти до супермаркету зі списком і приблизною сумою вартості товару.

“Перевіряйте товар на касі. Не ніяковійте, якщо вас підганяють інші покупці, – каже юрист Віктор Осадчий. – Якщо знайшли зайвий товар у чеку, коли вийшли із супермаркету, повертайтеся назад і сміливо прямуйте до адміністратора. Над кожною касою є відеокамера. Хай піднімають записи. Там чітко видно, що ви і в якій кількості купували. Зазвичай супермаркети повертають гроші. Продавця за махінації можуть оштрафувати і навіть звільнити з роботи. Якщо в супермаркеті дурять постійно, напишіть заяву на касира й адміністратора в поліцію”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...