“А родичі уже готувались до похорону”: На Полтавщині лікарі “поховали” живого пацієнта

У Лубнах (Полтавська область) медики повідомили родичам прооперованого чоловіка про те, що він помер. Однак уже наступного дня виявилося, що лікарі переплутали пацієнтів з однаковими прізвищами та зателефонували не тій сім’ї.

“А родичі уже готувались до похорону”: На Полтавщині лікарі “поховали” живого пацієнта

Про інцидент повідомило видання Кolo.news з посиланням на дочку чоловіка.Так, 28 вересня його прооперували з виразкою шлунка.

Пізніше лікарі повідомили родичам, що чоловік помер, а його тіло – в морзі. Сім’я вже почала готуватися до похорону, втім, на наступний день медики подзвонили і сказали, що пацієнт живий і прийшов до тями після наркозу.
Виявилося, причиною “тривожного” повідомлення стала помилка: лікарі переплутали двох людей, оскільки вони мали однакові прізвища, хоча і їх вік дуже відрізнявся – 50 і 88 років. В той день помер саме 88-річний пацієнт.

Керівник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Лубенської міської ради Віктор Ківа підтвердив, що такий випадок дійсно був.

“Ми з’ясовуємо і розбираємося в ситуації. Пацієнту нічого не загрожує, він одужує. Лікар дійсно переплутав історії хвороб пацієнтів з однаковими прізвищами. Він визнає свою помилку, вибачився перед родичами, компенсує витрати постраждалим. Ми в свою чергу проведемо службове розслідування”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.