Падіння вантажного літака Ан12 під Львовом: усе, що відомо

Між Львовом та Сокільниками здійснив аварійну посадку вантажний літак Ан12. Він летів з іспанського Віго до турецького Стамбула та планував у Львові дозаправку. Одразу ж перед запланованою посадкою літак зник з радарів та здійснив аварійну посадку. За інформацією міського голови Львова Андрія Садового, загинули 5 осіб, ще 3 потрапили до лікарень.

Літак Ан12 зник о 6:45, а в аеропорту розпочали рятувально-пошукові роботи, повідомили в аеропорту “Львів”.

Як трапилася аварія
Після понад 40 хвилин пошукових робіт на зв’язок вийшов один з членів екіпажу та розповів про здійснену аварійну посадку. Літак було знайдено всього за півтора кілометра від злітної смуги аеропорту.

За інформацією міністра інфраструктури, причиною падіння стало те, що у літака банально закінчилося пальне. Згодом з’явилася ще одна версія події – помилка пілота.

“Екіпаж літака попросив екстрену можливість дозаправитися, і просто недотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів. Тут поблизу житлові будинки, тож якби він впав туди – була би катастрофа”, – розповів мер Львова Андрій Садовий.

Що відомо про жертв і постраждалих
На борту літака перебували 7 членів екіпажу та одна супроводжуюча особа. Рятувальникам вдалося дістати трьох членів екіпажу з травмами, отриманими внаслідок падіння. Їх дістали з уламків літака та доставили до лікарень Львова.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та мер Львова Андрій Садовий повідомили про п’ятьох загиблих внаслідок падіння. Останній особисто прибув на місце падіння літака.

Усіх трьох постраждалих прооперували і вони перебувають у важкому стані в лікарні. Медики визначають точний діагноз постраждалих. Ними займаються хірурги, травматологи, нейрохірурги та анестезіолог.

У лікарні перебувають три пацієнти – 66 року народження, 69 року народження, а також чоловік, якому 52 роки. Вони є мешканцями різних міст України – Запоріжжя, Києва та Вінниці. Двоє – бортові інженери, третій – технік. Усі троє в момент катастрофи були в носовій частині літака. Усіх трьох вже прооперували.

Імена тих, хто вижив у катастрофі:

Олег Шахов, інженер.
Андрій Амелькін, інженер.
Андрій Корякін, бортовий технік.
Це варто побачити: Як виглядає місце аварії літака Ан12 під Львовом: фото з висоти Як виглядає місце аварії літака Ан12 під Львовом: фото з висоти

Імена тих, хто загинув у катастрофі:

Віталій Степаненко, командир літака.
Ігор Маєвський, помічник командира.
Юрій Кузьменко, штурман.
Ігор Завадюк бортовий, технік.
Володимир Кириленко, радіооператор
Цікаві деталі аварії
Літак раніше потрапляв у скандал із контрбандою Аварія Ан12 під Львовом: літак раніше потрапляв у скандал із контрабандою
Вантажний літак Ан12, що розбився під Львовом, міг перевозити контрабандний товар. Річ у тім, що у 2014 році борт потрапляв у скандал, пов’язаний із контрабандою.
Відео рятувальної операції Аварія Ан12 під Львовом: вражаючі відео рятувальної операції (18+)
ДСНС опублікувала відео вражаючої рятувальної операції, в ході якої вдалося дістати з уламків постраждалих та тіла загиблих внаслідок трагедії. На кадрах помітно, як рятувальникам вдалося деблокувати постраждалих.
Через аварію майже сотня пасажирів не могли вчасно потрапити на свої рейси Аварія літака Ан12 під Львовом: близько сотні пасажирів не змогли потрапити на свої рейси
Через смертельну аварію авіасудна було прийняте рішення закрити злітно-посадкові смуги аеропорту “Львів”. Через це 91 пасажир втратив стикування на міжнародні рейси МАУ. Кілька рейсів також затрималися, ще кілька були перенаправлені в інші міста.
Не зміг вчасно полетіти зі Львова і бельгійський “Гент”
Завадила аварія і команді бельгійського футбольного клубу “Гент”. Команда, яка напередодніпровела у Львові поєдинок проти україенської “Олександрії” не змогла вчасно полетіти з України. Знову ж таки, все через аварію та закриття злітної смуги львівського аеропорту.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.