“Уже цього року”: Трудових книжок в Україні більше не буде. Все що потрібно знати!

Уряд запускає в роботу законопроєкт і акти, які скасують обов’язковість трудових книжок.

Результат пошуку зображень за запитом "Трудових книжок в Україні більше не буде. Все що потрібно знати!"

Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Він сподівається, що скасування вдасться запустити вже цього року.

Дубілет також описав кілька ключових тез пропонованої реформи. Зокрема, громадяни не будуть зобов’язані при наймі на роботу подавати роботодавцю свою трудову книжку. Відповідно, роботодавцям не потрібно її перевіряти або зберігати.

 

«Справа в тому, що в електронних реєстрах держави дані про трудовий стаж всіх українців з 2000 року є і так. Для розрахунку пенсій або інших соціальних виплат вже використовуються саме ці дані»,- пояснює міністр.

За його словами, громадяни зможуть легко отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в Інтернеті. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо йому важливо перевірити стаж здобувача з офіційних реєстрів.

Дубілет каже, щоб отримати цей документ, громадянину потрібно буде зробити кілька кліків і скористатися ЕЦП. Також, він сподівається, що туди встигнуть долучити і BankID.

«Роботодавці зможуть перевірити справжність документа за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатися на ці документи», – додає він.

Міністр також заявив, що якщо у громадянина України є трудовий стаж до 2000 року, то буде можливість занести цю інформацію в електронний реєстр – самостійно або через роботодавця.

«Якщо хтось все ж захоче «колекціонувати» інформацію про свої стажі в трудових книжках, забороняти ми це, звичайно, не можемо. Можна все так же просити свого роботодавця робити в ньому записи і ставити штампи. Але ні ви, ні роботодавець це тепер не зобов’язані робити», – повідомив Дмитро Дубілет.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.