Людям з інвалідністю дадуть гроші на бізнес

Урядовці пропонують змінити підхід до виплат малозабезпеченим громадянам і людям з інвалідністю. Кабмін за 5 років хоче працевлаштувати 40% людей з інвалідністю

За законом України наявність групи інвалідності дозволяє людині працювати повний чи неповний робочий день. Люди з інвалідністю розповіли, як ставляться до таких новацій, пише bizshid.

Микола Рубан з Луганщини, до Краматорська переїхав ще до війни. На візку чоловік понад 10 років після травми, яку отримав в результаті аварії.

Спочатку він навчився ремонтувати взуття, хотів ще заснувати швейну майстерню, але згодом став манікюрником, зараз до нього черга на ці послуги – як з дівчат, так і чоловіків.

“У довідці, яку видали медики, написано, що я потребую допомоги сторонніх осіб. При цьому мене охоче відправляли на тренінги, я вчився, мені було боляче це. Я вважаю, що людина повинна працювати, це відволікає від багатьох думок, приносить користь і врешті гроші”, – сказав Микола Рубан.

Разом з дружиною, яка має соціальну перукарню, Микола хоче створити повноцінний бізнес, що приноситиме йому прибуток і дасть змогу не залежати від соціальних виплат.

“Це добре, якщо держава стимулюватиме людей з інвалідністю до роботи. Я маю знайомих, які хочуть працювати, у них є ідеї для власної справи, якби вони отримали грант для старту, це дозволило б втілити їхні мрії. Свого часу я теж отримав грант, зараз розвиваю манікюрну справу і хочу навчитися малювати, адже часто клієнти просять малюнок зробити на нігтях”, – поділився Микола.

Переселенка з Горлівки Тетяна Бобровська працювала дистанційно у рекламній агенції. За останні два роки змінила три роботи – через зайнятість у спорті залишила їх. Юристка за фахом Тетяна на візку з дитинства, каже, що деякі роботодавці ідуть назустріч і дозволяють працювати вдома, адже не в усіх є облаштований простір для візочників.

“На мою думку, люди старшого віку не дуже хочуть працювати, адже звикли до отримання грошей на картку, маючи переконання, що їм хтось винен. Ті, кому до 40 років, більш активні і шукають роботу. Зараз можна знайти її через інтернет багато пропозиції, – каже Тетяна. – Якщо держава допомагатиме започаткувати власну справу людям з інвалідністю – це добре, я підтримую такі новації”.

В уряді хочуть створити онлайн-платформу, яка допоможе людям з інвалідністю, які хочуть працювати, контактувати з роботодавцями. Тим, хто захоче спробувати себе в бізнесі, чиновники обіцяють допомогу у відкритті власної справи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.